ГоловнаСуспільствоЖиття

На кордоні з Польщею на в'їзді в Україну виникли великі черги автомобілів

Українські гастарбайтери повертаються додому на свята.

На кордоні з Польщею на в'їзді в Україну виникли великі черги автомобілів
Фото: EPA/UPG

У напрямку в'їзду в Україну на кордоні з Польщею спостерігається значне скупчення транспорту перед пунктами пропуску. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України на своїй сторінці у Facebook.

"Попереджаємо мандрівників про значні накопичення транспортних засобів на кордоні з Польщею в напрямку в'їзду в Україну. Найбільше автомобілів та автобусів очікують оформлення перед пунктами пропуску "Краковець-Корчова", "Шегині-Медика" та "Грушів-Будомєж", - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, переважно повертаються додому на період зимового вікенду українські громадяни, які працюють та навчаються за кордоном, або виїжджали перед святами з особистою метою.

Водночас у відомстві запевняють, що з української сторони всі пункти пропуску працюють у штатному режимі, виставлено необхідну кількість прикордонних нарядів та сплановані додаткові резерви.

"За необхідності можлива організація пропуску через додаткові смуги руху. Також налагоджено взаємодію зі всіма контрольними службами в пунктах пропуску, постійно проводяться робочі зустрічі з польськими колегами щодо прискорення контрольних операцій", - зазначили у відомстві.

Також українцям радять моніторити ситуацію через офіційні Інтернет-ресурси українських та польських прикордонних служб.

Раніше повідомлялося, що близько дев'яти мільйонів українців працюють за кордоном. Найбільше - близько 2 млн осіб - у Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram