ГоловнаСуспільствоЖиття

Парафія Московського патріархату на Закарпатті перейшла до ПЦУ

До ПЦУ приєднався храм у селі Минай.

Парафія Московського патріархату на Закарпатті перейшла до ПЦУ
Митрополит Епифаний во время богослужения в Михайловском соборе
Фото: Lb.ua

Парафія св. Першомученика архідиякона Стефана в селі Минай (Ужгородський район Закарпатської області) приєдналася до Закарпатської єпархії Православної церкви України. Про це повідомляє Закарпатська єпархія ПЦУ.

"21 грудня 2018 року настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія з письмовим проханням про включення його в клір Закарпатської єпархії Православної церкви України", - йдеться в повідомленні.

Єпископ Варсонофій видав указ про включення парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Як зазначають в єпархії, парафія св. Першомученика архідиякона Стефана, яким керує лікар-священик Степан Біляк, раніше належала до УПЦ Київського патріархату, але згодом перейшла до УПЦ Московського патріархату.

Фото: cerkva.uz.ua

Нагадаємо, раніше три парафії Московського патріархату у Вінницькій області перейшли у ПЦУ.

Мінкультури анонсувало тисячі мирних переходів між юрисдикціями церков

Православна церква в Україні була створена 15 грудня і об'єднала УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Епіфаній, як було анонсовано раніше, отримає томос про автокефалію напередодні Різдва - 6 січня 2019 року в Константинополі.

УПЦ МП відмовилася визнати створення ПЦУ. Митрополит Епіфаній виключив силове захоплення храмів УПЦ. Утім Синодальне управління військового духовенства раніше повідомило, що отримало кілька звернень від військових священиків про те, що представники РПЦ отримали вказівку від ФСБ застосовувати так звані "мобільні силові групи" проти мирян і священнослужителів УПЦ МП, які вирішили увійти до Православної церкви України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram