ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні запрацював електронний кабінет водія

Узнати інформацію про автомобіль або сплатити штраф тепер можна онлайн.

В Україні запрацював електронний кабінет водія
Электронный кабинет водителя
Фото: hsc.gov.ua

У п'ятницю, 21 грудня, в Україні запрацював сервіс "Електронний кабінет водія", за допомогою якого можна взнати інформацію про свої автомобілі і права водіїв, перевірити і сплатити штрафи, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-коду, а також записатися в електронну чергу в сервісні центри Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Сервіс доступний на сайті e-driver.hsc.gov.ua і на Урядовому порталі kmu.gov.ua в розділі "Електронні послуги". Доступ до нього здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

"Відтепер громадянам більше не доведеться стикатися з корупційними схемами, щоб дізнатися інформацію про автомобіль при його покупці. Електронний кабінет водія дає вичерпну інформацію про будь-яке авто за VIN-кодом - кількість власників, в скількох ДТП він побував тощо", - написав у Фейсбуці прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Раніше більшість адміністративних і сервісних послуг водіям давали тільки безпосередньо в сервісних центрах МВС. Необхідну інформацію про автомобіль або права можна було дізнатися тільки після особистого звернення громадян, інформацію про штрафи - тільки у вигляді поштового повідомлення через кілька днів після вчинення правопорушення.

Нагадаємо, раніше Гройсман розповів про розвиток електронних державних послуг в Україні. За його словами, впровадження таких послуг дозволить мінімізувати корупцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram