ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські підводні човни вчаться "відриватися від стеження" в Чорному морі

Чорноморський флот РФ проводить двосторонні навчання.

Російські підводні човни вчаться "відриватися від стеження" в Чорному морі
Российская подлодка "Новороссийск" (архивное фото)
Фото: kchf.ru

Підводні човни Чорноморського флоту Російської Федерації, перебуваючи на морських полігонах бойової підготовки, проводять спільні навчання відповідно до плану діяльності сил флоту.

Про це повідомляють на сайті ЧФ РФ.

Зазначають, що протягом двостороннього навчання екіпаж одного човна буде здійснювати відрив від стеження, а екіпаж другого - максимально довго його підтримуватиме.

"У період перебування під водою обидва човни повинні йти максимально таємно. Щоб виключити зайві шуми, пересування екіпажу всередині корабля обмежено. Акустик ретельно прослуховує море і виконує пошук підводного човна противника. З виявленням підводного човна противника кожній бойовій зміні надається можливість управління для утримання позиції стеження, залишаючись непоміченими", - йдеться в повідомленні.

Після закінчення навчань буде визначено кращу зміну на кожному підводному човні, яка успішніше за інших впорається з поставленим завданням.

Нагадаємо, напередодні Сенат США виступив за "жорстку операцію" звільнення Керченської протоки для навігації. Автори резолюції, яку підписали 39 членів Сенату, вважають, що це - необхідна відповідь на дії Росії в Керченській протоці 25 листопада, коли були захоплені три українські судна з екіпажами.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов розповів в інтерв'ю Бі-бі-сі, що українські кораблі знову спробують пройти через Керченську протоку. Для цього також будуть залучені міжнародні партнери, в тому числі ОБСЄ і НАТО.

У червні президент РФ Володимир Путін змінив командувача Чорноморським флотом. Адмірал Олександр Вітко, який раніше командував флотом і який є фігурантом кримінальної справи в Україні, вирушив на нове місце військової служби - в Головне командування Військово-морського флоту РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram