ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала трьох організаторів незаконної телетрансляції 700 каналів

Частина системи продовжує працювати на іноземних віртуальних серверах.

Кіберполіція Львівської області затримала групу осіб, яка незаконно транслювала понад 700 телеканалів. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції України.

Фото: lv.npu.gov.ua

Працівники кіберполіції встановили, що неправомірне поширення програм мовлення здійснювалося за допомогою спеціально створеного веб-ресурсу. Організатори мовлення поширювали плей-лісти доступу до телеканалів за технологією IPTV, з порушеннями авторських прав правовласників. До створення та адміністрування ресурсу були причетні житель Львівщини і два його спільники з Одеської області.

Для поширення інформації зловмисники зазвичай використовували інші сайти в мережі Інтернет і тематичні форуми, де пропонували за щомісячну платну підписку пакет з понад 700 телеканалів мовлення. Для зв'язку з клієнтами вони використовували телефонну лінію, а також форму зворотного зв'язку.

Фото: lv.npu.gov.ua

Ролі учасників групи були чітко розподілені. Один з членів злочинної групи займався комунікаціями з клієнтами. Інший підтримував технічне обладнання ресурсу у справному стані і забезпечував його безперебійну роботу. Третій учасник групи здійснював загальне налаштування, організацію маршрутизації потоків і роботи мережі. Також у його обов'язки входило перехоплення потоків і їх спрямування на орендовані заздалегідь віртуальні сервери, звідки і здійснювалося їх поширення кінцевим користувачам.

У Львівській і Одеській областях, за місцем проживання зловмисників, працівники кіберполіції провели кілька санкціонованих обшуків. За їх результатами вилучено частину обладнання, яке використовували зловмисники, виявлено документацію і чорнові записи. Вилучену техніку направили на експертизу.

Фото: lv.npu.gov.ua

Ще частина інформації, за допомогою якої здійснюється адміністрування піратського веб-ресурсу, перебувала на віртуальних серверах, зареєстрованих за кордоном. Зараз співробітники кіберполіції працюють над тим, щоб припинити роботу протиправного Інтернет-ресурсу повністю.

Нагадаємо, раніше в грудні Департамент кіберполіції України закрив два офіси одного з брокерів бінарних опціонів у зв'язку з шахрайськими діями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram