ГоловнаСуспільствоЖиття

Експерти встановили швидкість руху автомобіля Зайцевої перед ДТП

У питанні про те, чи порушив правила Дронов, однозначної відповіді наразі немає.

Експерти встановили швидкість руху автомобіля Зайцевої перед ДТП
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: YouTube

Експерти встановили середню швидкість автомобіля Lexus, за кермом якого в момент торішньої аварії в Харкові перебувала Олена Зайцева. Про це повідомляє місцеве видання "Харків Тудей".

20 грудня Київський районний суд Харкова продовжив розгляд у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській. Адвокат другого обвинуваченого Геннадія Дронова клопотав про залучення до матеріалів справи результатів дослідження ДТП, яке за його ініціативою провели дніпровські експерти.

Сергій Перепелиця заявив, що отримані результати прояснили три основні моменти, які можуть вплинути на вирок його підзахисного.

"По-перше, дніпровські експерти встановили середню швидкість автомобіля Lexus - 106 кілометрів на годину. Друге. Коли автомобіль Folkswagen почав рух, Lexus перебував за 120 метрів від нього. Тобто як Дронов міг встановити, що цей автомобіль мчить на величезній швидкості і не буде зупинятися? Третє. Згідно з результатами експертизи, автомобіль Lexus мав технічну можливість, рухаючись з вказаною швидкістю, уникнути зіткнення шляхом повної зупинки", - розповів адвокат Дронова.

Під час засідання суддя Віктор Попрас також допитав одного з експертів Харківського НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса, яка проводила додаткову технічну експертизу. Юлія Носатенко відповідала за фототехнічний аналіз аварії, а також схематичну побудову кордонів перехрестя і розташування автомобіля Дронова.

На попередніх засіданнях вона не з'являлася, бо перебувала на лікарняному.

Нагадаємо, під час допиту в суді експерт Віталій Варлахов повідомив, що для проведення експертизи він використовував дані одного відеозапису. Також фахівець додав, що залежності від кута зйомки межі умовної лінії можуть змінюватися. Однак на запитання адвоката Дронова Сергія Перепилиці про те, скільки градусів становив кут зйомки, Варлахов відповісти не зміг.

На сьогоднішньому засіданні не змогла відповісти на це запитання і Юлія Носатенко, яка повідомила під час допиту, що для визначення кута зйомки необхідно проводити додаткове дослідження.

Суддя прийняв клопотання Перепелиці про долучення до справи результатів дніпровських експертів і оголосив про перерву в судових засіданнях. Наступне призначали на 8 січня 2019 року о 15:00.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові на вулиці Сумській сталася смертельна ДТП. 11 людей постраждали: шестеро загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram