ГоловнаСуспільствоЖиття

Фото- і відеофіксація порушень ПДР запрацює в першій половині 2019 року

За два місяці дорожня поліція винесла 18 тис. постанов про порушення ПДР і стягнула 4 млн гривень штрафів.

Фото- і відеофіксація порушень ПДР запрацює в першій половині 2019 року
Сергей Князев
Фото: mvs.gov.ua

Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив, що фото- і відеофіксація правопорушень на дорогах запрацює в повному обсязі в першій половині наступного року.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Зараз дорожня поліція забезпечена 99 радарами trucam і працює у 23 областях України на ділянках доріг протяжністю понад 6 тис. км.

За словами Князєва, за два місяці роботи вже винесено 18 тис. постанов про правопорушення, стягнуто 4 млн гривень штрафів.

"Щодо обладнання, яке буде закуплено для впровадження фотофіксації. Його закупівля - за державні кошти. Якщо за кошти місцевих громад буде закуплено аналогічне обладнання, то ми проведемо сертифікацію, це не порушення закону", - додав голова Нацполіції.

Зараз поліцейські використовують ручний прилад фіксації швидкості truCam, а "інших приладів поки що немає".

Князєв підкреслив, що більшість законодавчих актів для запровадження фото- і відеофіксації вже ухвалено, залишилося прийняти невелику кількість правових документів на рівні Кабінету Міністрів, відомства та внутріміністерських документів.

"Думаю, що в першому кварталі наступного року ми відзвітуємо про запуск пілотних проектів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація запрацює по всій країні", - сказав голова Нацполіції.

Нагадаємо, наприкінці листопада патрульна поліція вирішила збільшити кількість місць на дорогах, де розміщено американські радари TruCam.

З 1 січня 2018 року в Україні набуло чинності нове обмеження швидкості руху транспорту в населених пунктах - 50 км/год. Раніше ПДР передбачали максимальну швидкість у населених пунктах 60 км/год. На окремих ділянках доріг у разі узгодження з Нацполіцією дозволену швидкість можна збільшити. Так зроблено, наприклад, на деяких магістралях у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram