ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області заступника голови сільради затримали за вимагання 500 тис. гривень

Чиновник вимагав гроші в директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю.

У Київській області заступника голови сільради затримали за вимагання 500 тис. гривень
Фото: npu.gov.ua

У Київській області правоохоронці затримали заступника голови сільради, підозрюваного у вимаганні 500 тис. гривень і 2300 доларів.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Під час слідства встановлено, що гроші чиновник вимагав у директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. За цю суму він пообіцяв директорові товариства допомогти в прийнятті позитивного рішення на сесії селищної ради про затвердження проекту землеустрою та передачі в оренду земельної ділянки площею 5 га.

"Щоб приховати свої корупційні «махінації», чиновник запропонував зазначеному директору переказати 500 тис. гривень на рахунок юридичної особи під виглядом благодійної допомоги - на потреби об'єднаної територіальної громади. У вівторок, 18 грудня, під час отримання 2300 доларів США неправомірної вигоди та обговорення умов переказу другої частини коштів фігуранта затримали", - йдеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Чиновнику загрожує покарання, передбачене ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нагадаємо, раніше співробітників воєнізованої охорони "Укрзалізниці" викрили у вимаганні 400 тис. грн у бізнесмена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram