ГоловнаСуспільствоВійна

Мін'юст передасть ЄСПЛ докладну інформацію про російських військових на Донбасі

Розвідка встановила прізвища і дані прикриття окупантів.

Мін'юст передасть ЄСПЛ докладну інформацію про російських військових на Донбасі
Фото: http://www.novayagazeta.ru

Міністерство юстиції України передасть у Європейський суд з прав людини докладну інформацію про російських військових, які беруть участь у бойових діях на Донбасі. Про це заступник міністра юстиції Іван Ліщина заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

"Ми всі знаємо, що ситуація з ефективним контролем змінилася. Якщо на початку агресії там були, по суті, бандформування, які хаотично підпорядковувалися кураторам з Росії, то з 2015 року РФ структурувала свій контроль", - сказав Ліщина.

За його словами, на окупованих територіях Луганської та Донецької областей діють два армійські корпуси з більш-менш установленою ієрархією, з єдиним штабом у місті Новочеркаськ.

"Ми вже повідомляли про це в Страсбург, але "будь-як", без докладних підтверджень. А зараз ми отримали докази, і вже скоро ми подамо в ЄСПЛ більш-менш докладну інформацію про те, хто керував військовими з Росії - з реальними прізвищами, даними прикриття, документами, перехопленнями і так далі", - підкреслив заступник міністра.

Ліщина визнав, що суду знадобиться час, щоб ознайомитися з новими доказами, проте це навряд чи надто затягне розгляд скарги.

"Я не думаю, що нашу скаргу стосовно Донбасу розглянуть дуже швидко - радше можна розраховувати на слухання у 2020 році. До того моменту Росія матиме досить часу, щоб прокоментувати всю нову інформацію, яку ми подали", - додав він.

Нагадаємо, раніше ЄСПЛ зобов'язав Росію подати всю інформацію про поранених військовополонених моряків, а потім - надати пораненим усе необхідне лікування, однак Україна досі не отримала жодних офіційних даних про здоров'я моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram