ГоловнаСуспільствоЖиття

Бориса Тодурова переобрали гендиректором Інституту серця (оновлено)

МОЗ заявляє про тиск на виборців.

Бориса Тодурова переобрали гендиректором Інституту серця (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Новим керівником Інституту серця став чинний директор Борис Тодуров. Його кандидатуру одноголосно підтримали 22 людини, повідомляє Громадське.

Вже завтра його команда готується до планової операції з пересадки механічного серця, заявив Тодуров.

"Я не очікував, що мене за проголосують. Я дуже вимогливий і суворий. Але підтримка колег мене тішить, і незважаючи на перешкоди, ми продовжуємо нашу роботу. У мене дуже багато планів", - зазначив він.

Оновлення. Присутність народних депутатів з різних партій, а також мера Києва Віталія Кличка на виборах генерального директора ДУ "Інститут серця МОЗ України" розцінюється Міністерством охорони здоров'я України як тиск на виборців.

Про це заявив речник Міністерства охорони здоров'я України Олександр Ябчанка, передає Укрінфрм.

"З 800 працівників Інституту серця проголосували 22, це відбувалося відповідно до процедури. Від МОЗ на голосуванні були присутні двоє представників. Вони не були членами комісії, лише спостерігачами. Вони звернули увагу на присутність великої кількості народних депутатів, голови КМДА. Ми сприймаємо це як певний тиск на тих, хто вибирав", - наголосив Ябчанка.

За його словами, МОЗ продовжить рухатися в рамках чинного законодавства.

"Сьогодні пройшла процедура відбору. МОЗ очікує документи щодо виборів директора і будемо рухатися відповідно до процедури. Повинна бути спецперевірка, а далі інші кроки, зокрема, укладення контракту", - зазначив Ябчанко.

МОЗ також вимагає роз'яснення від керівника інституту щодо так званого тренінгу.

Нагадаємо, 14 грудня через конфлікт в Інституті серця поліція затримала 4 осіб.

Націоналістична організація С14 звинуватила директора Інституту Бориса Тодурова в тому, що він проводив для медиків тренінги "як протидіяти активістам, як в ситуації з Крисіним". Активісти заявили, що Інститут серця переховував Крисіна від суду на початку 2018 року і зараз "розглядає його як жертву".

Нагадаємо, в лютому активісти С14 знайшли співучасника вбивства журналіста В'ячеслава Веремія Юрія Крисіна в Інституті серця в Києві. МОЗ звернулося до Інституту серця з проханням пояснити перебування в ньому Крисіна, а також попросило лікарів встановити, чи потребував він госпіталізації, або ж може брати участь у судових засіданнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram