ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала банду рекетирів у Хмельницькій області

"Замовлення" на вимагання та побиття зробив колишній міліціонер.

Один из участников банды рэкетиров
Фото: npu.gov.ua
Один из участников банды рэкетиров

У Хмельницькій області поліція затримала групу рекетирів, які били людей і вимагали гроші. Замовником вимагань і побиття був колишній міліціонер, повідомляє регіональне управління поліції.

Оперативники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України отримали інформацію про виникнення конфлікту на ґрунті неприязних стосунків між жителями м.Волочиськ. У результаті бійки один з її учасників - колишній міліціонер, звільнений в 2005 році через службову невідповідність - звернувся до представників злочинного угруповання. Чоловік хотів, щоб зловмисники «розібралися» з його опонентами. На його прохання члени злочинної групи погрожували і завдавали тілесних ушкоджень потерпілим. Крім того, вони вимагали гроші не тільки в постраждалих, а й у поліцейського, який утрутився в ситуацію.

26-річний лідер групи і двоє його спільників віком 19 і 33 роки вистежили двох мешканців Волочиська та старшого лейтенанта поліції, на яких указав «замовник». Зловмисники завдали їм тілесних ушкоджень, а потім пригрозили фізичною розправою. Також вони вимагали 800 доларів США  як «моральний збиток» за попередню бійку. Зловмисники попередили, що за кожні два дні прострочення сума "боргу" буде збільшуватися на 100 доларів. Погрози та залякування в сторону постраждалих стали надходити систематично. 

Фото: npu.gov.ua

Рекетирів затримали, їм оголошено підозру за ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Затримані повністю визнали свою вину.

Нагадаємо, у вересні Національна поліція затримала банду рекетирів, яку, ймовірно, збив глава Гостомельської селищної ради Юрій Приліпко.  

Фото: npu.gov.ua
    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram