ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ поблизу Кришталевого

По літальному апарату зробили близько 30 пострілів.

Бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ поблизу Кришталевого
Беспилотник ОБСЕ

У Луганській області бойовики обстріляли безпілотник спостерігачів місії ОБСЄ під час моніторингу ситуації біля селища Кришталеве. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці в Фейсбуці.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила, що 16 грудня 2018 року в непідконтрольному уряду України районі на південному заході від Луганська, неподалік від Кришталевого, спостерігачі запустили свій БПЛА.

Відразу після запуску спостерігачі почули близько 30 пострілів зі стрілецької зброї орієнтовно на відстані 1 кілометра від того місця, де вони перебували. За їхньою оцінкою, стріляли по безпілотнику, який СММ вдало приземлила неушкодженим.

За даними української сторони СЦКК, провокаційні дії найманців збройних формувань Російської Федерації пов'язані з намірами обмежити доступ до своєї вогневої активності в напрямку підрозділів Об'єднаних сил. Також у СЦКК вважають, що такими агресивними діями бойовики намагаються залякати представників місії ОБСЄ і змусити їх згорнути свою роботу в Луганській області.

Нагадаємо, мінські домовленості передбачають відведення важкого озброєння від лінії розмежування, однак спостерігачі ОБСЄ регулярно фіксують розміщення військової техніки бойовиків за межами місць відведення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram