ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові судитимуть псевдополіцейських, які шантажували чоловіків через сексуальну орієнтацію

За два роки злочинці "заробили" понад 700 тис. гривень.

У Харкові судитимуть псевдополіцейських, які шантажували чоловіків через сексуальну орієнтацію
Фото: goodvin.info

Прокуратура скерувала до Червонозаводського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи, які під виглядом правоохоронців чинили розбій, грабунки і шантаж.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

"Злочинну групу в червні 2015 року організував і очолив раніше судимий 42-річний харків'янин. До справи він залучив 16-річного юнака, а також ще шістьох знайомих віком від 19 до 39 років", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, група діяла за певною схемою. Неповнолітній через інтернет знайомився з чоловіками і пропонував їм інтимні послуги. Зустрічалися вони завжди за місцем проживання потенційних жертв. При цьому разом з юнаком приїжджали спільники. Дочекавшись слушного моменту, вони заходили до квартири, представлялися правоохоронцями і лякали "клієнтів" кримінальною відповідальністю за розбещення неповнолітнього.

За нерозголошення подробиць інтимного життя вони вимагали гроші. Якщо жертви не погоджувалися на їхні умови, на них надівали наручники та погрожували пістолетом. Так, одного з чоловіків два дні утримували у власному будинку, поки той не погодився переписати на злочинців свою квартиру в Харківській області. Ще одного постраждалого вивезли до лісосмуги і, приставивши пістолет до скроні, змусили його передати 100 тис. гривень.

За даними правоохоронців, за два роки члени групи "заробили" понад 700 тис. гривень.

Усім учасникам групи інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.4 ст.187 КК України (розбій, вчинений організованою групою, поєднаний з проникненням у житло). Організатор також підозрюється за ч.2 ст.186, ч.3 ст.146, ч.3 ст.28 ч.1 ст.353, ч.1 ст.304, ч.1 ст.263 КК України (грабіж, незаконне позбавлення волі, самовільне присвоєння владних повноважень, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та незаконне поводження зі зброєю). Крім того, під час обшуків у нього виявили близько 30 г канабісу (ч.1. ст.309 КК України).

Незаконне привласнення владних повноважень (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353 КК України) інкримінують ще чотирьом учасникам групи, які мали при собі підроблені посвідчення. В епізодах незаконного позбавлення волі потерпілих (ч.3 ст.146 КК України) брали участь також четверо членів групи.

Нагадаємо, у жовтні Верховна Рада ввела штраф до 85 тис. гривень за незаконне використання символіки Нацполіції.

У квітні в Києві затримали грабіжників, які нападали на іноземців під виглядом поліцейських. Вони погрожували іноземцям кримінальною відповідальністю і вимагали гроші.

У серпні в Миколаївській області затримали чоловіка, який на трасі під виглядом патрульного зупиняв автомобілі та вимагав у водіїв гроші за непритягнення до адміністративної відповідальності. Під час огляду автомобіля афериста були виявлені два дорожні конуси, бронежилет з написом "поліція", погони капрала поліції, світловідбивні жилети, а також бланки пояснення невстановленого зразка. Крім того, у нього також було поліцейське посвідчення і жетон.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram