ГоловнаСуспільствоЖиття

Епіфаній уже чотири роки допомагає Балуху та Сенцову, - архієпископ Климент

Предстоятель Епіфаній є "смиренною людиною".

Епіфаній уже чотири роки допомагає Балуху та Сенцову, - архієпископ Климент
Архиепископ Климент
Фото: ru.krymr.com

Митрополит Епіфаний протягом тривалого часу допомагає в'язням Кремля, українським політв'язням у Росії Олегу Сенцову та Володимиру Балуху.

Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

"Є ще одна закрита сторінка з життя митрополита Епіфанія. Протягом усього цього часу - чотирьох років поневолення Криму, ув'язнення наших хлопців - владика Епіфаній, не афішуючи, допомагав сім'ям Олега Сенцова та Володі Балуха. І те, що я зміг з'їздити до Олега Сенцова, це та допомога, яку він надав. Ми про це не говорили, але сьогодні я про це можу сказати, оскільки людина, коли робить добрі справи, вона не кричить про них", - сказав архієпископ в ефірі Еспресо.

При цьому він окремо наголосив, що предстоятель Епіфаній є "смиренною людиною".

Нагадаємо, 15 грудня була створена Православна церква України, що об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ Епіфаній (Думенко), який отримав титул митрополита Київського і всієї України.

Колишній митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній належить до найближчого оточення Філарета. Він був фактичною "правицею" Філарета - патріаршим намісником. Епіфанію (в миру Сергій Думенко) 39 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram