ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігові поліція затримала п'яного "мінера" податкової

Йому загрожує штраф або арешт на строк до 6 місяців.

У Чернігові поліція затримала п'яного "мінера" податкової
Фото: СС0 Public Domain

У Чернігові правоохоронці затримали чоловіка за надання неправдивої інформації про мінування будівлі Чернігівської обласної державної податкової інспекції. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської поліції.

"Зловмисником виявився раніше судимий безробітний житель обласного центру, який з компанією вживав спиртні напої і перебував у стані алкогольного сп'яніння. "Горе-мінер" у скоєному зізнався і дав правдиві свідчення", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, затриманий опівночі 15 грудня подзвонив у поліцію і заявив, що заклав вибухівку біля будівлі податкової.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінолог зі службовим собакою. Поліцейські перевірили приміщення будівлі податкової інспекції та прилеглу до неї територію, але підозрілих і вибухонебезпечних предметів не виявили.

Незабаром після цього правоохоронці встановили особу зловмисника, його місце перебування і виїхали на затримання.

Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу), за що передбачено покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців чи обмеження волі на строк до 3 років.

Раніше в Києві п'яний чоловік "замінував" Раду і повідомив поліції свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram