ГоловнаСуспільствоЖиття

Журі рекомендувало скасувати конкурс на талісман Києва

Жоден з фінальних варіантів не гідний стати переможцем.

Журі рекомендувало скасувати конкурс на талісман Києва
Талисман "Птица" - один из финалистов отмененного конкурса
Фото: kyivcity.gov.ua

Журі конкурсу з обрання талісмана Києва рекомендувало владі міста припинити голосування за кращу роботу, оскільки не вважає жоден з варіантів гідним перемоги. Про це повідомила громадська діячка, член журі конкурсу Юлія Бевзенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Результати конкурсу повинні оголосити 19 грудня, автор кращого талісмана може отримати приз у розмірі 150 тис. гривень.

За словами Бевзенко, управління туризму Київської міської адміністрації погодилося з журі і працює над зміною розпорядження і закриттям конкурсу.

"Сподіваємося, що наступного року одне з провідних дизайн-агентств або група таких агентств чи дизайнерів буде готова взяти на себе відповідальність за візуальну привабливість Києва", - сказала Бевзенко.

Всього на конкурс подали понад 100 робіт. Серед запропонованих варіантів були стилізовані під героїв мультиків символи, більшість з яких нагадують київські каштани: "Каштанчик Кий", "Титан", "Каштан Соловей", "Штанчик", "Пес Каштанчик", "Кіт Гід", "Каштанчик їжак", "Кий Щек Хорив Либідь", "Талісман птах" і "Чорний квадрат".

Нагадаємо, логотип Києва зі словами "Місто, де все починається" був обраний на конкурсі в 2012 році. На конкурс було надіслано близько 70 варіантів логотипів, з яких відібрали 10 найцікавіших. Через скандал, після визначення переможця, було вирішено провести виставку "альтернативних логотипів" і "антилоготипів" міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram