ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацполіція отримала 600 сучасних радіостанцій від уряду Японії

Вартість такого комплекту техніки перевищує $500 тис.

Нацполіція отримала 600 сучасних радіостанцій від уряду Японії
Техника спецсвязи от правительства Японии
Фото: mvs.gov.ua

У п'ятницю, 14 грудня, представники уряду Японії урочисто передали поліцейським Сумської області 600 сучасних радіостанцій.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Відзначають, що такі радіостанції перекриють інформаційний простір області, унеможливлять витік інформації і збільшать рівень комунікації.

"Сучасне радіотехнічне обладнання відіграє важливу роль в ефективності роботи особового складу Нацполіції. Вартість такого комплекту техніки перевищує 500 тис. доларів. Ми і надалі продовжимо впроваджувати аналогічні комунікаційні системи на території всієї України", - заявив голова МВС Арсен Аваков.

Він подякував послу Японії в Україні Сумі Шигекі за підтримку і вагомий внесок у розвиток Національної поліції України.

"На жаль, закінчується термін каденції дипломата Японії Сумі Шигекі, і ми символічно завершуємо спільну роботу. Дякую за надійне партнерство у всіх проектах реформування МВС", - сказав голова МВС.

Сумі Шигекі
Фото: mvs.gov.ua
Сумі Шигекі

Він зазначив, що за час роботи Шигекі в Україні було реалізовано низку спільних проектів: Нацполіція в рамках Кіотського протоколу отримала нові екологічні автомобілі Toyota Prius і Mitsubishi Outlander, 9 тис. комплектів форми і систему радіотехнічного зв'язку, ДСНС отримала спеціалізовані автомобілі для перевезення особового складу, майна й оснащення піротехнічних розрахунків до місць виявлення вибухонебезпечних предметів, а також автомобілі для проведення розмінування, Прикордонна служба отримала високотехнологічне медичне обладнання.

Шигекі подякував Авакову за співпрацю і висловив свою любов до України.

"Незважаючи на те, що я їду, запевняю вас, я залишаюся не тільки другом для України, а й і членом великої української родини", - сказав посол.

Нагадаємо, до 19 грудня МВС також отримає від Франції перші два вертольоти Airbus Helicopters.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram