ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Волинської області отримав три роки умовно за сепаратистські пости в "Одноклассниках"

Чоловік свою провину визнав і повністю розкаявся.

Житель Волинської області отримав три роки умовно за сепаратистські пости в "Одноклассниках"
Российская соцсеть "Одноклассники"
Фото: goodvin.info

Луцький міський районний суд Волинської області засудив 64-річного жителя області до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном один рік за сепаратистські публікації в російській соціальній мережі "Одноклассники".

Про це повідомляють на сайті прокуратури Волинської області.

Зазначають, що чоловік публікував заклики до зміни меж території та державного кордону України.

"Громадянин, використовуючи комп'ютерне обладнання та засоби мобільного зв'язку, зареєстрував електронну сторінку під мережевим псевдонімом у російській соціальній мережі "Одноклассники" і розміщував там публічні заклики про необхідність "звільнення" військами Російської Федерації території України від проукраїнськи налаштованого населення", - йдеться в повідомленні.

Після викриття обвинувачений щиро розкаявся у скоєному і активно сприяв слідству. Суд врахував це, визначаючи йому міру покарання.

Нагадаємо, в травні 2017 року президент ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким було розширено список фізичних і юридичних осіб РФ, щодо яких введено санкції. У розширений список увійшли 1228 фізичних і 468 юридичних осіб. Зокрема, в Україні заборонили доступ до соцмереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також до Mail.ru і "Яндекса".

Українців, які користуються підсанкційними російськими соцмережами, оминаючи блокування, пообіцяли не переслідувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram