ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі затримали заступника директора відомчого санаторію СБУ

Підполковник систематично привласнював гроші "комерційних клієнтів".

В Одесі затримали заступника директора відомчого санаторію СБУ
Вдомственный санаторий СБУ "Одесса"
Фото: dumskaya.net

Співробітники Служби безпеки та військової прокуратури викрили у фінансових махінаціях одного з керівників відомчого санаторію СБУ "Одеса".

Про це повідомляють на сайті спецслужби.

Встановлено, що підполковник систематично привласнював гроші, які платили за реабілітацію так звані "комерційні" клієнти санаторію. Він знаходив клієнтів через знайомі турфірми.

"Гроші від громадян оформляли не через касу санаторію, а приймали безпосередньо в приймальному відділенні, при цьому клієнтові видавали фінансові документи на повну вартість лікування. Потім чиновник на свій розсуд «визначав», скільки з цієї суми потрібно внести в касу лікувального закладу. Для офіційної звітності готували дублюючий пакет документації", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці затримали зловмисника на виході з території санаторію і виявили у нього 125 тис. гривень. Під час обшуку в робочому кабінеті була також вилучена "чорна бухгалтерія".

"Я навіть не знаю, як назвати людину, що краде гроші в умовах воєнного стану у медичного закладу, в якому проходять реабілітацію його колеги, серед яких учасники АТО. Слідчі СБУ доведуть цю справу до суду, який, переконаний, дасть справедливу оцінку цим ганебним діям", - заявив голова СБУ Василь Грицак.

Він пообіцяв продовжувати боротьбу з корупцією у відомстві "до повного її викорінення".

Фото: ssu.gov.ua

Затриманому підполковнику оголошено про підозру за ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в серпні суд виправдав і визнав невинним колишнього начальника слідчого відділу Управління СБУ в Луганській області Віталія Жалдака в дачі 50 тис. гривень хабара військовому прокурору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram