ГоловнаСуспільствоВійна

Священик УПЦ МП отримав шість років в'язниці заочно за пособництво "ЛНР"

Його дії кваліфіковано як перешкоджання законній діяльності ЗСУ.

Священик УПЦ МП отримав шість років в'язниці заочно за пособництво "ЛНР"
Настоятель Свято-Никольского храма в городе Новоайдар, протоиерей Марецкий
Фото: Скриншот видео

Новоайдарський районний суд заочно засудив до шести років позбавлення волі протоієрея Української православної церкви Московського патріархату Володимира Марецького за пособництво бойовикам "ЛНР".

Про це йдеться в рішенні суду.

Зазначають, що 18 квітня 2014 року священик блокував рух військової колони Збройних Сил України через село Райгородка Новоайдарського району Луганської області.

З 18 квітня по 24 травня 2014 року протоієрей Марецький також перешкоджав пересуванню особового складу 80-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ, а саме - блокував дорогу дерев'яною колодою і мішками. Він розмістив біля дороги намет, де організував цілодобове чергування. Священик висловлював публічне невдоволення перебуванням особового складу військової частини в районі села Райгородка та закликав військових покинути свої позиції, заявляючи, що місцеве населення не потребує їхньої допомоги.

Дії священнослужителя кваліфіковано за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу (вчинення умисних дій, які виразилися в організації перешкоджання законній діяльності ЗСУ).

Свідки в суді повідомили, що Марецький був головним організатором масової акції, а серед його спільників були люди з пістолетами Макарова.

Посвідчення "бойовика ЛНР" Марецького
Фото: ukranews.com
Посвідчення "бойовика ЛНР" Марецького

Обвинувачений на судові засідання не з'являвся і переховується від слідства. У результаті суд заочно засудив його до шести років в'язниці.

Нагадаємо, 25 травня 2014 року настоятеля Свято-Нікольського храму в місті Новоайдар, протоієрея Марецького затримали за звинуваченням у нападі на виборчі дільниці. У вересні 2014 року його відпустили з-під варти - його обміняли на українських військових.

У численних інтерв'ю Марецький заявляє про підтримку бойовиків на Донбасі. Також він стверджує, що під час затримання його била і катувала екс-боєць АТО депутат Ради Надія Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram