ГоловнаСуспільствоЖиття

Командир буксира "Яни Капу" Мельничук відмовився давати свідчення російському суду

Український військовий не вважає себе винним.

Командир буксира "Яни Капу" Мельничук відмовився давати свідчення російському суду
Капитана буксира 'Яны Капу' Олег Мельничук
Фото: facebook/Антон Наумлюк

Військовополонений командир українського буксира "Яни Капу" Олег Мельничук відмовився давати свідчення в російському суді. Про це повідомив його адвокат Едем Семедляєв.

"Сьогодні пройшли слідчі заходи щодо капітана буксира "Яни Капу" Олега Мельничука. У своїх свідченнях він вказав, що, згідно з Женевською конвенцією, є військовополоненим, винним себе не вважає і не дає будь-яких свідчень", - написав Семедляєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Слідчі СУ ФСБ хочуть закрити рота адвокатам, тому після слова "здрастуйте" зажадали підписати підписку про нерозголошення даних попереднього слідства. На що я відповів, що не можу підписати настільки "серйозний" документ, тому що мені незрозуміло, які саме дані я не маю права розголошувати. Слідчий так і не зміг конкретизувати свою вимогу, після чого знайшов двох "студентів-понятих", які погодилися підписати", - додав Семедляєв.

Мельничук, за словами адвоката, у міру своїх сил підтримує свою команду, а також просив подякувати всім, хто допомагає українським морякам".

Нагадаємо, 25 листопада повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації захопили в полон три судна ВМС України - два бронекатери і буксир. Екіпаж усіх трьох суден (24 людини) заарештували і вивезли з Криму в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram