ГоловнаСуспільствоВійна

Три українські радіостанції почали мовлення на територію ОРДЛО

Нову вежу введено в експлуатацію в м. Гірник за 15 км від лінії розмежування.

Три українські радіостанції почали мовлення на територію ОРДЛО
На территорию ОРДЛО вещает еще одна телевышка

Три українські радіостанції - Радіо НВ, Голос Донбасу (НСТУ) і UA Радіо Промінь (НСТУ) - почали мовлення на окуповану територію з міста Гірник, де в жовтні побудували нову ретрансляційну телевежу. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Таким чином, з Гірника в напрямку лінії розмежування вже офіційно ведуть мовлення 6 українських FM-радіостанцій: Армія ФМ, UA: Українське радіо і Країна ФМ підключилися раніше. Аналогове мовлення також здійснюють два українські телеканали: UA Донбас (НСТУ) і UATV.

Незабаром відбудеться запуск ще 8 радіостанцій і 8 цифрових телеканалів, яким Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення за спрощеною процедурою видала дозволи на тимчасове мовлення.

Відзначають, що окупаційна влада намагається протидіяти поширенню сигналу безпосередньо в Донецьку, але це не заважає поступово збільшувати кількість мовників на нових частотах і, таким чином, обходити глушіння.

Нагадаємо, про будівництво нової вежі мовлення Мінінформполітики повідомляло в грудні 2017 року, проте тоді чиновники не розкривали розташування об'єкта, щоб не провокувати бойовиків. Телерадіовежа в Гірнику розташована за 15 км від лінії розмежування, її висота - 190 метрів, сигнал транслюється в радіусі 90 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram