ГоловнаСуспільствоЖиття

Стан пораненого моряка Артеменка поліпшився, - адвокат

Моряк з "Бердянська" отримав осколкові поранення під час обстрілу.

Стан пораненого моряка Артеменка поліпшився, - адвокат
Артеменко Андрей
Фото: facebook/Артеменко Андрей

Військовополонений український моряк Андрій Артеменко, який отримав поранення під час захоплення українських кораблів у Чорному морі, почувається краще. Про це сьогодні повідомила його адвокат Марія Куракіна на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Андрія Артеменка було поранено під час обстрілу "Бердянська" разом з Василем Сорокою та Андрієм Ейдером: осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, окалина під час вибуху потрапила в очі. Начебто бачить, але зір викликає мої побоювання. Можлива контузія. Зараз почувається краще", - написала Куракіна.

Вона додала, що планує тримати стан здоров'я моряків під контролем. "Андрій передає привіт своїм близьким, батькам, нареченій, просить передати, що все нормально, приймає призначені тюремними лікарями препарати", - написала адвокат.

Куракіна розповіла, що до її підзахисного в "Матроську тишу" разом зі слідчим прийшла якась жінка, яка представилася адвокатом, але не назвала свого прізвища.

"Я попередила підзахисного, як діяти в подібних ситуаціях. Питання, пов'язані з відвідуванням випадковими особами наших підзахисних, будуть предметом розгляду в адвокатському співтоваристві", - наголосила правозахисниця.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила біля Керченської протоки три українські судна (буксир "Яни Капу" і два катери "Бердянськ" і "Нікополь") з екіпажами (24 людини). 27-28 листопада суд Сімферополя заарештував усіх полонених українців - до 25 січня 2019 року. Троє поранених моряків перебувають у СІЗО "Матроська тиша", інші 21 - в "Лефортово".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram