ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

«Відремонтоване нами акушерське відділення допомагає новонародженим з’являтися на світ у гідних умовах», - Олексій Савченко Актуально

11 грудня в акушерсько-гінекологічному відділенні Миколаївської обласної лікарні народилася трійня. Дві дівчинки і хлопчик. Мама та новонароджені почувають себе добре.

«Минулого року ми завершили капітальний ремонт акушерсько-гінекологічного відділення обласної лікарні, свідомо робили, щоб люди могли отримати якісну медичну допомогу. Багато років всі тільки розповідали про те, що потрібно довести до ладу акушерсько-гінекологічне відділення. А ми все прорахували і в минулому році зробили капітальний ремонт акушерсько-гінекологічного відділення та закупили якісне обладнання, щоб наші молоді мами і новонароджені могли отримати якісні медичні послуги. І от зараз наші медики в гідних сучасних умовах допомагають з’являтися на світ немовлятам. Вітаю батьків з поповненням, а новонародженим бажаю міцного здоров’я!» - прокоментував голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Нагадаємо, що у 2017 році було завершено капітальний ремонт акушерсько-гінекологічного відділення Миколаївської обласної лікарні. Воно розраховано на 50 ліжок. З яких 20 ліжок спільного перебування матері і дитини, 20 ліжок для вагітних з екстрагенітальною патологією, 10 гінекологічних ліжок, у т.ч. ліжка інтенсивної терапії дорослих, ліжка інтенсивної терапії новонароджених з 3 пологовими залами. Загальна вартість проведеного капремонту - майже 3,3 млн грн, крім того, було придбано сучасне медичне обладнання.

Говорячи про розвиток медичної галузі області в цілому, голова Миколаївської ОДА зазначив, що зараз достатньо ресурсу і можливостей для реформування медицини.

«Сьогодні ми будуємо 14 амбулаторій в сільській місцевості, нами було створено єдину диспетчерську службу «103», оновлюємо парк медичної техніки. Всього цього раніше не було, тільки реформи, ініційовані Президентом України Петром Порошенком, дали нарешті можливості для якісних змін в українському суспільстві», - зазначає Олексій Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram