ГоловнаСуспільствоВійна

Україні вперше віддали в'язнів з ОРЛО

42 людей перемістили на підконтрольну територію.

Україні вперше віддали в'язнів з ОРЛО
Денисова встретила заключенных из ОРЛО
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Сьогодні, 12 грудня, в рамках домовленостей, досягнутих у Мінську, на підконтрольну Україні територію перевезли в'язнів, які відбували покарання в окупованому Луганську.

Про це повідомила у Фейсбуці уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно в Щасті забрала наших засуджених, яких утримували у в'язницях на непідконтрольній частині Луганської області. Вони самі, через рідних і близьких, або з допомогою правозахисників побажали повернутися для відбування покарання на підконтрольну Україні територію", - повідомила вона.

Усього, за словами омбудсмена, надійшло близько 1000 звернень з проханням про переміщення. Також це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України в Мінську.

"Цього разу представники окупаційної адміністрації в Луганській області передали нам 42 людей. Також українській стороні були передані їхні кримінальні справи. Ще раз підкреслюю: ми готові прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території", - підкреслила Денісова.

"Це перший випадок передачі в'язнів з непідконтрольної території Луганської області", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, у вересні повідомляли, що не менш ніж 184 засуджених за злочини до 2014 року, які відбувають покарання на території "ДНР" і "ЛНР", просять перевести їх на територію, підконтрольну Україні.

У "ЛНР", зокрема, заявляли про готовність передати Києву 44 засуджених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram