ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ звинуватило поліцію в брехні про захоплення медуніверситету в Одесі

У поліції говорили, що особи, які захопили будівлю, є державними виконавцями.

МОЗ звинуватило поліцію в брехні про захоплення медуніверситету в Одесі
Одесский медуниверситет
Фото: http://uc.od.ua

Міністерство охорони здоров'я звинуватило Національну поліцію Одеської області в поширенні неправдивої інформації про захоплення адміністрації Одеського національного медуніверситету.

Про це йдеться в заяві на сайті МОЗ.

"Представники Нацполіції у відповідь на офіційну заяву про захоплення адміністрації Одеського національного медуніверситету надали неправдиві коментарі, які можуть свідчити або про некомпетентність співробітників, або про їх ангажованість", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначають: у поліції області заявили, що захоплення ОНМедУ 10 грудня нібито не було. При цьому пояснили, що такі дії були виконанням судового провадження, а особи, які захопили будівлю - державними виконавцями.

МОЗ наголошує, що така інформація не відповідає дійсності, оскільки відомо, що 10 грудня державні виконавці прибули в супроводі приватної охорони "Фенікс".

"Захоплення будівлі університету відбувалося співробітниками приватної охоронної компанії "Фенікс", які блокували вхід і перешкоджали доступу співробітників університету на робочі місця. За цими подіями спостерігали представники Нацполіції в Одеській області. Про це свідчить не тільки офіційне звернення в.о. ректора Костянтина Аймедова в МОЗ України, а також численні фото- та відеодокази", - йдеться в заяві.

У МОЗ наголошують, що держвиконавці не уповноважені здійснювати захоплення адміністративних будівель із застосуванням приватних охоронних фірм. Також наголошено, що про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у держуніверситеті, зокрема про плани захоплення і блокування його роботи, держвиконавці зобов'язані були повідомити МОЗ як засновника і власника.

Нагадаємо, 10 грудня невідомі захопили будівлю ОНМедУ. МОЗ пов'язує ці події з тим, що саме цього дня комісія Міністерства юстиції розглядала скаргу відомства з приводу незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ.

Аймедова призначили в.о. ректора університету в липні 2018 року. Контракт з колишнім ректором Валерієм Запорожаном МОЗ достроково розірвало 17 липня 2018 року.

18 липня 2018 року Запорожана звільнили за порушення трудового договору. Відтоді в навчальному закладі постійно відбуваються скандали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram