ГоловнаСуспільствоОсвіта

Успішність учнів буде аналізувати штучний інтелект, - заступник міністра

Міністерство розробляє освітню платформу.

Успішність учнів буде аналізувати штучний інтелект, - заступник міністра
Роман Греба
Фото: Макс Левин

Міністерство освіти України розробляє електронну освітню платформу на основі штучного інтелекту, що буде аналізувати успішність учнів. Про це під час презентації результатів дослідження «Штучний інтелект: український вимір», проведеного Інститутом Горшеніна спільно з групою компаній Everest, розповів заступник міністра освіти і науки України Роман Греба.

"Ми створюємо електронну освітню платформу, яка буде збирати величезні масиви даних на bigdata, буде аналізувати інформацію про успішність учнів, відвідуваність, які завдання і як виконуються. Це дозволить скласти прогноз того, що саме необхідно міняти в системі освіти в рамках концепції “Нової української школи”. Ми хочемо впровадити штучний інтелект у реальному житті. Звичайно, це буде не завтра. Освітня платформа створюється вже цього року. А почати аналіз щонайшвидше ми зможемо протягом найближчих трьох років", - зазначив заступник міністра.

Коментуючи результати дослідження, Греба наголосив на готовності українців до розширення сфер застосування штучного інтелекту в повсякденному житті.

"Мені дуже сподобалася впевненість українців у можливості використання штучного інтелекту в державному управлінні. Зокрема, в контролі за використанням державних фінансів (тут, думаю, краще від штучного інтелекту точно ніхто не впорається), а також можливість підрахунку бюлетенів. Тому що результати попередніх виборчих кампаній показують, що підрахунок голосів може тривати два-три тижні, що неприпустимо. Коли ми маємо справу зі штучним інтелектом, можна відкинути такі речі, як фальсифікації, маніпуляції і т.д.", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, згідно з дослідженням, 45,5% українців готові довірити роботам або програмам зі штучним інтелектом організацію виборчого процесу та підрахунку результатів голосування.

Соціологічне дослідження проводилося у вересні 2018 методом інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 1000 респондентів у віці від 16 років до 65 років у всіх обласних центрах України (без урахування окупованих територій АР Крим, міста Севастополь, Донецької та Луганської областей, на Донбасі дослідження було проведено в Маріуполі і Сєвєродонецьку) за квотами: регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 3,1%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram