ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики ввечері обстріляли КПВВ "Мар'їнка", - Держприкордонслужба

Постраждалих немає, сьогодні КПВВ працює з штатному режимі

Бойовики застосовують зброю в межах гуманітарних дорожніх коридорів під час роботи пунктів перетину лінії розмежування і в неробочий час. Про це сьогодні повідомила Держприкордонслужба України.

Увечері в понеділок, 10 грудня, о 21:35 з боку тимчасово окупованого населеного пункту Олександрівка бойовики відкрили вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї різного калібру по позиціях прикордонників зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на блокпості першого оборонного рубежу перед КПВВ "Мар'їнка". В цей час контрольно-пропускні операції були завершені, а в зоні ураження цивільних осіб не було. Військовослужбовці перебували в укриттях і у відповідь вогонь не відкривали.

Держприкордонслужба відзначає, що провокаційні дії бойовиків спрямовані на дестабілізацію ситуації в межах гуманітарних дорожніх коридорів, у результаті чого можливе введення обмежень на роботу контрольно-пропускних пунктів.

Сьогодні всі КПВВ відкрилися згідно з графіком і працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, минулого тижня 46 осіб були змушені ночувати в наметах ДСНС на КПВВ "Майорськ" через те, що бойовики затримали перехід через гуманітарний коридор зі свого боку, і до українського КПВВ люди добралися вже після завершення робочого дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram