ГоловнаСуспільствоОсвіта

На обладнання НУШ у 2019 році передбачено ще 1 млрд грн, - Гриневич

Міносвіти постарається передати гроші в регіони якомога раніше.

На обладнання НУШ у 2019 році передбачено ще 1 млрд грн, - Гриневич
Новые парты для НУШ
Фото: Kramatorsk Post

У 2019-му на потреби Нової української школи передбачено ще один мільярд гривень. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час робочої поїздки до Львівської області.

"Ми не залишимо вчителів напризволяще, для них будуть проводитися курси підвищення кваліфікації. Зараз для нас дуже важливо отримати зворотній зв'язок від педагогів, переглянути перелік рекомендованого для закупівлі обладнання", - сказала міністр.

У 2019 році Міносвіти обіцяє направити гроші в регіони якомога раніше, щоб місцева влада могла вчасно закупити все необхідне для шкіл.

Водночас учителі НУШ відзначили, що в перший рік роботи на місцях було багато невизначеності щодо того, на що витрачати виділені гроші.

"Школи у Львові самі вирішували, що купувати. Було очевидно, що трохи не звикли до такої кількості грошей і можливостей. Просто розгубилися. Крім цього, на школи гроші прийшли тільки в липні, і було мало часу, щоби все зробити", - розповіла директор львівської школи Алла Байовська.

Нагадаємо, в освітній простір НУШ входять столи і парти, дошки, стенди, настільні ігри, полички для зберігання робіт дітей, куточок для дослідів, килим для сидіння, крісла-пуфи, бібліотека, а також робоче місце вчителя: стіл, стілець, шафи і комп'ютер.

Нова українська школа - це назва реформи загальної середньої освіти, яку реалізує Міністерство освіти і науки України. У цьому навчальному році першокласники вже вчаться за новою системою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram