ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд засудив до 15 років в'язниці організатора теракту в Новоолексіївці (виправлено)

Два роки під арештом зарахують у строк відбування покарання.

Суд засудив до 15 років в'язниці організатора теракту в Новоолексіївці  (виправлено)
Организатор теракта в Новоалексеевке
Фото: Служба безопасности Украины

Організатора терористичного акту в Новоолексіївці в квітні 2016 засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Термін ув'язнення буде зараховано з моменту затримання злочинця в 2016 році, повідомляє прес-служба СБУ.

Засуджений чоловік - одесит, він входив до злочинної групи, що організувала теракт в Генічеському районі.

За даними ЗМІ, мова йде про Валерія Долапчі, суд над яким почався ще в 2016 році. У січні 2018 року Долапчі засудили до вищої міри покарання - 15-річного ув'язнення, зараз Херсонський апеляційний суд підтвердив вирок.

Другий зловмисник, засуджений за скоєння цього теракту - безпосередній виконавець теракту Микола Іоргов - перебуває в розшуку.

Нагадаємо, 4 квітня 2016 року поблизу адміністративного кордону з Кримом у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області вибухнув припаркований легковий автомобіль. За попередніми даними, під час вибуху в самому автомобілі нікого не було. В результаті вибуху постраждали шестеро людей, один чоловік загинув - у момент вибуху він проїжджав поруч на велосипеді.

9 травня СБУ затримала терористичне угруповання, учасники якого організували вибух у Новоолексіївці. У затриманих виявили велику кількість пластиду, який вони мали намір використати для нових терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram