ГоловнаСуспільствоЖиття

Невідомі захопили одеський медвуз, - МОЗ

У будівлю ВНЗ не пускають співробітників, їм передають накази про звільнення.

Невідомі захопили одеський медвуз, - МОЗ
Одесский медуниверситет
Фото: http://uc.od.ua

В Одесі сьогодні, 10 грудня, невідомі захопили будівлю Національного медичного університету (ОНМедУ) і знищують там документи. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Близько 8 години ранку невідомі силою захопили будівлю закладу і не пускають працівників на робочі місця.

"Зараз особи, які захопили університет, звільняють працівників, передаючи накази через вхідні двері університету, і знищують офіційну документацію. Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу", - розповів в.о. ректора університету Костянтин Аймедов.

У МОЗ вважають неприпустимими дії прихильників екс-ректора і закликають працівників не виконувати незаконні накази і розпорядження. Також МОЗ пов'язує ці події з тим, що саме сьогодні комісія Міністерства юстиції розглядає скаргу відомства України з приводу незаконної реєстрації Юрія Сухіна керівником ОНМедУ.

Нагадаємо, Костянтина Аймедова призначили виконувачем обов'язків ректора університету в липні 2018 року. Контракт з колишнім ректором ОНМедУ Валерієм Запорожаном МОЗ України достроково розірвало 17 липня 2018 року.

18 липня 2018 року ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана звільнили за порушення трудового договору. Відтоді в навчальному закладі постійно відбуваються скандали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram