ГоловнаСуспільствоЖиття

У РФ повідомили про виписку Сенцова з медчастини колонії

Політв'язня переведуть у загін колонії.

У РФ повідомили про виписку Сенцова з медчастини колонії
Во ФСИН утверждают, что состояние здоровья Сенцова удовлетворительное
Фото: 89.fsin.su

Управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії стверджує, що в українського режисера Олега Сенцова немає серйозних проблем зі здоров'ям, і його переведуть з медчастини в загін.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"За результатами позапланових медичних оглядів, обстежень і лабораторних показників стан здоров'я засудженого Сенцова О.Г. оцінюється як задовільний, негативної динаміки не спостерігається", - йдеться в повідомленні ФСВП.

Відзначають, що в зв'язку з цим Сенцова переведуть у загін.

"Відповідно до рекомендацій лікуючого лікаря, його переведуть з медичної частини установи в загін для подальшого відбування покарання. При цьому контроль за станом його здоров'я буде продовжено згідно з вказівками лікарів-фахівців цивільної охорони здоров'я", - йдеться в повідомленні ФСВП.

Нагадаємо, раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе розповів, що після голодування у політв'язня виявили "органічне ураження" серця, печінки і нирок.

14 травня Сенцов оголосив голодування і дотримувався його 145 днів. На початку жовтня він припинив протест під загрозою примусового годування.

Сенцова і ще одного кримського активіста Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням "в організації терактів на півострові". У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва своєї провини не визнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram