ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС отримає перші два вертольоти Airbus Helicopters 19 грудня

В Україні буде третій за величиною вертолітний парк в Європі, після Німеччини і Франції.

МВС отримає перші два вертольоти Airbus Helicopters 19 грудня
Вертолет для МВД
Фото: http://mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що перші два вертольоти Airbus Helicopters прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року.

Про це він заявив під час робочої поїздки в Мюнхен, повідомляють на сайті МВС.

Аваков зазначив, що в Україні буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після Німеччини і Франції.

"Ми створюємо єдину систему авіації МВС. У рамках контракту з французьким урядом буде закуплено 55 вертольотів Airbus. Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року. Усі вертольоти збираються у Франції та Німеччині" , - сказав голова МВС.

Фото: mvs.gov.ua

За його словами, особливість авіації МВС у тому, що буде побудована гібридна система на основі досвіду французьких, німецьких і американських авіасистем.

"Вертольоти будуть у ДСНС, прикордонників, поліції і Нацгвардії. Вони будуть виконувати профільні завдання - ліквідація пожеж, контроль кордону, пошук злочинців і зниклих. Але в разі виникнення якоїсь надзвичайної ситуації, наприклад, пожежі, будуть працювати всі разом", - зазначив Аваков.

Зараз, за його словами, по всій країні будують пункти базування, ангари і всю необхідну інфраструктуру, а в Кременчуці будуть готувати пілотів для системи авіаційної безпеки МВС.

Фото: mvs.gov.ua

"До створеної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які в нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після німців і французів. Таким чином ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю", - додав Аваков.

Нагадаємо, в березні Україна домовилася про закупівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для МВС. Цього року у відомство надійдуть перші чотири вертольоти, у тому числі рятувальний і медичний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram