ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала грабіжників, які відібрали у водія 300 тис. гривень у заторі на проспекті Лобановського в Києві

При затриманні правоохоронці застосували табельну зброю.

Поліція Києва затримали групу іноземців за пограбування автомобілів. Під час затримання вони погрожували поліцейським гранатою, застосували зброю і автомобілем травмували поліцейського, повідомляє прес-служба столичної поліції.

Троє із затриманих постійно проживали в Одесі, але періодично приїжджали в столицю, де здійснювали тяжкі злочини. Четвертий фігурант - уродженець Луганської області, який з січня перебуває в розшуку за розбій в Дніпропетровській області.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Як наголошується, за спецлінією «102» житель столиці повідомив, що на перехресті вулиць Валерія Лобановського і Володимира Брожки його пограбували. Чоловік вийшов з банку і прямував до машини, як раптом до нього підбігли троє невідомих, розбили скло і, погрожуючи, забрали рюкзак, в якому було 15 тисяч доларів США і документи.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група. В результаті проведення спецоперації правоохоронці затримали трьох фігурантів злочинної групи, а за місцем їх перебування провели обшук.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Завдяки записам камер відеоспостереження ми побачили, як відбувався злочин, і встановили напрям руху, куди зловмисники втекли. Тому зорієнтували особовий склад і перекрили місця ймовірної появи зловмисників, яких після вивчення отриманої інформації викрили в місті Вишневе в Київській області. Вони раніше судимі за аналогічні злочини, за які відбували покарання в місцях позбавлення волі. Двох із зловмисників в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України затримали і доставили в управління поліції, третього фігуранта - до лікувального закладу", - розповів начальник столичної поліції Андрій Крищенко.

Затримували їх у будинку, де вони ховалися. Двох спільників, які погрожували застосувати гранату, зупинили, як тільки вони спробували зайти в приміщення. Ще двоє теж намагалися втекти і чинили збройний опір. Правопорушники скоїли наїзд на поліцейського, в результаті чого було прийнято рішення застосувати табельну зброю. При затриманні автовласник отримав вогнепальне поранення стегна, його спільникові вдалося сховатися. Його поліція зараз розшукує.

Під час проведення обшуку в квартирі і салоні "Фольксвагена", на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці виявили гранату Ф-1 із запалом, патрони калібру 9 і 7,62 мм, пістолет «Форт-12» з патронами, пістолет Макарова з патронами, який викрадений в Одесі в 2017 році з авто місцевого жителя, а також балаклави, в'язані рукавиці, документи, мобільні телефони, кілька комплектів державних номерів і пристрій для штучного створення радіо і GSM-перешкод.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція встановила причетність затриманих до скоєння чотирьох злочинів в столиці і одного - на території Одеси. Шляхом розбиття скла вони проникали в салони іномарок і забирали гроші та цінні речі.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за статтями 186 (грабіж), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слідчі готують клопотання до суду, який найближчим часом вибере затриманим запобіжний захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram