ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві одночасно вимкнулися чотири високовольтні кабельні лінії

Аварія може бути наслідком хакерської атаки.

У Києві одночасно вимкнулися чотири високовольтні кабельні лінії
Фото: ubr.ua

На Лівому березі Києва в п'ятницю, 7 грудня, одночасно вимкнулися чотири високовольтні кабельні лінії потужністю 110 Кв: «ТЕЦ-6 Троєщина 1», «ТЕЦ-6-Троєщина 2», «ТЕЦ-6-Деснянська 1», «ТЕЦ-6-Деснянська 2».

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК "Київські електромережі".

В результаті аварії припинилося електропостачання частини житлового масиву Троєщина і Воскресенка - вулиць Драйзера, Вигурівський бульвар, Сабурова, Маяковського, Данькевича, Ватутіна, бульвар Перова і всіх вулиць села Троєщина. Загалом аварія знеструмила 291 багатоквартирний житловий будинок, 305 організацій, 325 приватних житлових будинків. Без світла залишився один з найбільших торгових центрів столиці - ТРЦ Sky Moll і низка інших об'єктів.

"ДТЕК "Київські електромережі" оперативно приступило до ліквідації аварійної ситуації в посиленому режимі. В результаті світло в будинки та об'єкти інфраструктури столиці повернувся менш, ніж за 40 хвилин. Причини аварії встановить спеціальна комісія", - йдеться в повідомленні.

Схожа аварія, коли одночасно вимкнулися 4 високовольтні лінії, сталася в серпні в Івано-Франківській області.

Як повідомлялося, наприкінці 2015 року "Прикарпаттяобленерго "стало жертвою хакерської атаки, яка знеструмила значну частину Івано-Франківської області та Івано-Франківська. Пізніше було встановлено, що комп'ютери компанії заразили шкідливим комп'ютерним забезпеченням, захованим в документах Microsoft Office.

Той збій став першим зафіксованим випадком вимкнення електроенергії, який був викликаний хакерською атакою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram