ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські силовики заявили в суді, що затримали Павла Гриба в російському Ярцеві

Павла Гриба ФСБ викрала в білоруському Гомелі і вивезла в Росію.

Російські силовики заявили в суді, що затримали Павла Гриба в російському Ярцеві
Павел Гриб до похищения
Фото: bbc.com

Троє російських силовиків на судовому засіданні 6 грудня заявили, що затримали українського політув'язненого Павла Гриба в російському місті Ярцево. Про це повідомляє видання "Кавказький вузол".

Павло разом з адвокатом заперечує і каже, що його затримали в Білорусі, а потім вивезли в Росію.

Першим говорив Олександр Беспалов, який у 2017 році час працював старшим оперативним уповноваженим карного розшуку по Смоленській області. Він підтвердив, що разом з іншими двома свідками, Євгеном Матюховим і Олександром Мазуровим, приїхали на вокзал в Ярцево Смоленської області "після оперативно отриманої інформації". Там вони нібито побачили Павла Гриба, який "поводився підозріло". Вони перевірили його документи і запитали, що він тут робить.

Беспалов додав, що Гриб поїхав із поліцейськими до відділку, де ті встановили, що його оголошено в розшук, і затримали.

Другий свідок, Олександр Мазуров, сказав майже те ж саме, зазначивши про приїзд на вокзал Ярцево - "була інформація, що там буде людина, яка становить оперативний інтерес". Третій свідок, Євген Матюхов, вказав, що вони передали Гриба працівникам ФСБ, "які чомусь дуже швидко приїхали".

Усі свідки говорили через скайп-зв'язок. На запитання, чи впізнають вони Гриба, Беспалов сказав, що упізнав, Мазуров охарактеризував Гриба, як "схожого" на затриманого, а Матюхов "упізнав Павла по комплекції".

Сам Павло сказав, що вперше бачить усіх трьох, і підтвердив, що його затримали в білоруському Гомелі.

Нагадаємо, українець Павло Гриб зник у Білорусі 24 серпня 2017 року. Його виявили через кілька днів у СІЗО в Краснодарі. Його звинувачують у тероризмі: Павло нібито намовляв дівчину з російського міста Сочі влаштувати вибух.

Гриб відкидає всі звинувачення і не визнає своєї провини. Проте російська влада судить його в Ростові-на-Дону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram