ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Одеська область лідирує за кількістю заяв на укладення договорів з Нацслужбою здоров'я

Під час "третьої хвилі" медичні установи можуть підписувати договори самостійно.

Одеська область лідирує за кількістю заяв на укладення договорів з Нацслужбою здоров'я
Фото: Макс Левін

Одеська область лідирує за кількістю заяв на укладення договорів із Національною службою здоров'я України, поданих медичними закладами первинного рівня. Таку інформацію про старт "третьої хвилі" укладення договорів наводить НСЗУ на своїй сторінці в Фейсбуці.

За даними служби, на 3 грудня заяви в НСЗУ подали 437 медустанов, із них не вимагають виправлень від 182 медустанов.

Заяви від 123 медустанов повернуто на доопрацювання, 106 заяв знаходяться на початковому етапі перевірки, 26 - тільки-но надійшли в НСЗУ.

Нагадаємо, "третя хвиля" укладення договорів почалася 26 листопада і триватиме три тижні. Однією з новацій третьої хвилі стало те, що медзаклад може індивідуально подати заяву і розраховувати на укладення договору з НСЗУ, тоді як упродовж року договори укладалися лише за умови, що в реформу заходять усі установи одного регіону одночасно.

У "першу хвилю" укладення декларацій у реформу увійшла 161 медустанова, в другу - 462. За сім місяців роботи НСЗУ на нову модель фінансування перейшли 623 медичні заклади первинної медичної допомоги, з них - 85 приватних. Декларації з лікарями підписали понад 21,4 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram