ГоловнаСуспільствоВійна

Ракета "Нептун" пройшла успішні випробування в Одеській області, - Полторак

Ракета успішно вразила ціль на відстані 280 кілометрів.

Ракета "Нептун" пройшла успішні випробування в Одеській області, - Полторак
Ракета "Нептун" на военных учениях летом 2018 года

Українська крилата ракета "Нептун" сьогодні пройшла успішні випробування в Одеській області. Про це на брифінгу повідомив міністр оборони Степан Полторак.

Перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей українських крилатих ракет з нового берегового протикорабельного комплексу "Нептун" пройшла успішно і під час проведення навчань було досягнуто важливих результатів.

"Завдання, яке було поставлено сьогодні для крилатих ракет, - перевірка на дальність і точність ураження надводних цілей", - сказав секретар РНБО України Олександр Турчинов після закінчення випробувань на військовому полігоні в Одеській області, додавши, що ціль було знищено на відстані 280 кілометрів.

Для перевірки результатів ураження цілей на великій дальності була задіяна авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

Розробкою перспективного протикорабельного озброєння, зокрема нового берегового протикорабельного комплексу "Нептун" з крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км, займається ГККБ "Луч" (Київ).

Міністр оборони Полторак повідомив, що пройшли успішні випробування модернізованого зенітно-ракетного комплексу С-125. Він наголосив, що робота з модернізації озброєнь триватиме.

Раніше українські військовослужбовці під час навчань на узбережжі Азовського моря відпрацювали умовний обстріл десантних кораблів супротивника на підходах до берега з РСЗВ "Ураган".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram