ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко: загроза російського вторгнення - найвища з 2014 року

"Перед нами агресор, у якого немає юридичних, моральних та інших обмежень".

Муженко: загроза російського вторгнення - найвища з 2014 року
Фото: пресс-служба президента

Начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Росія з серпня підсилює свої позиції біля кордону з Україною і становить зараз найбільшу військову загрозу з моменту анексії Криму в 2014 році.

"Перед нами агресор, у якого немає юридичних, моральних або будь-яких інших обмежень. Дуже складно передбачити, коли йому заманеться почати активні бойові дії проти України", - заявив Муженко в інтерв'ю Reuters.

Під час інтерв'ю начальник Генштабу ЗСУ показав серію супутникових знімків, які свідчать про розташування російських танків Т-62 М на військовій базі за 18 кілометрів від українського кордону. За словами Муженка, упродовж двох тижнів з середини вересня по 1 жовтня їх кількість зросла з 93 до 250 машин.

Він зазначив, що це могло свідчити про скоординоване нарощування російських військ напередодні 25 листопада, коли РФ обстріляла і захопила три українські судна в Керченській протоці.

Нагадаємо, 1 грудня президент Петро Порошенко заявив, що Росія стягнула до кордону з Україною близько 80 тис. військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram