ГоловнаСуспільствоЖиття

Водія мікроавтобуса затримано за перевезення громадян у РФ через окупований Крим

Прикордонники викрили незаконну схему переправлення громадян у Росію.

Водія мікроавтобуса затримано за перевезення громадян у РФ через окупований Крим
Фото: dpsu.gov.ua

Правоохоронці викрили схему переправлення громадян у Російську Федерацію транзитом через тимчасово окуповану територію Криму.

Про це повідомляється на сайті  Держприкордонслужби.

Зазначається, що в Херсонській області викрили і припинили діяльність каналу незаконного переправлення осіб через держкордон.

Під час в'їзду на материкову частину України в КПВВ "Чонгар" був затриманий водій мікроавтобуса, громадянин України, який за попередньою домовленістю перевозив двох громадян України в РФ і назад транзитом через окупований Крим.

У рамках цього кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання водія і власника компанії перевізника.

"Установленим порядком були вилучені документи, засоби зв'язку та інші речі, які можуть бути використані в суді як доказ протиправної діяльності. Тепер слідчі дії тривають. У діях правопорушників вбачаються ознаки порушення ч.2 ст. 332 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.2 ст.332-1 КК (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, через воєнний стан Україна закрила в'їзд до Криму для іноземців.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram