ГоловнаСуспільствоЖиття

У 2018 році в Києві поліція вилучила 800 кг наркотиків на 30 млн гривень

У середньому в столиці щодня реєструють 175 злочинів.

У 2018 році в Києві поліція вилучила 800 кг наркотиків на 30 млн гривень
Фото: Макс Левин

З початку року правоохоронними органами Києва було вилучено 800 кг наркотиків загальною вартістю 30 млн гривень.

Про це заявили на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку і запобігання корупції, повідомляють на сайті мерії.

За даними поліції Києва, в середньому щодня в столиці реєструють 175 злочинів, а в поліцію надходить близько 3 тис. дзвінків на добу. Значну частину злочинів становлять майнові - крадіжки, пограбування, розбійні напади.

Відзначається, що значну кількість злочинів скоюють іноземці. Так, протягом цього року затримали 600 осіб - громадян Росії, Грузії, Азербайджану, Молдови, Вірменії та Узбекистану.

У поліції також зазначили, що порівняно з минулим роком рівень злочинності в Києві знизився на 13%, а кількість розкритих злочинів, навпаки, збільшилася.

Щодо незаконного обігу зброї, з початку року в Києві в результаті проведення обшуків і спецоперацій вилучено 272 пістолети, 40 револьверів, 39 гвинтівок, 38 автоматів, 15 протитанкових гранатометів, 105 гранат, майже 32 тис. патронів різного калібру, 25 кг вибухових речовин і дев'ять саморобних вибухових пристроїв.

Нагадаємо, раніше поліція назвала найпопулярніші наркотики в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram