ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники не пропустили в Україну 300 російських громадян, - Держприкордонслужба

Росія також почала відмовляти у в'їзді українцям.

Прикордонники не пропустили в Україну 300 російських громадян, - Держприкордонслужба
Фото: EPA/UPG

З початку дії правового режиму воєнного стану в 10 областях України в країну не пропустили близько 300 громадян Російської Федерації. Про це сьогодні повідомив керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише "Інтерфакс-Україна".

"З початку введення воєнного стану в цих 10 областях не пропустили майже 300 громадян РФ. За останні 5 діб росіяни зі свого боку не пустили 150 українців. При цьому вони не пояснюють причину відмови і не надають жодних документів", - сказав Демченко.

Українські прикордонники, відмовляючи у в'їзді, чітко пояснюють підстави і причину відмови, а також видають документ, т.зв. "Картку відмови", де все прописано.

"За минулу добу в областях, де введено воєнний стан, 57 росіян не пропустили. Серед них, окрім тих, хто не міг підтвердити мету поїздки, були особи, яким заборонено в'їзд в Україну, а також ті, хто відвідував окуповані території України", - розповів керівник прес-служби.

Демченко також констатував зменшення потоку охочих громадян РФ в'їхати в Україну. За його словами, середньодобова кількість охочих в'їхати в Україну зараз становить 1,3-1,5 тис. осіб.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала введення воєнного стану в 10 прикордонних областях України з 26 листопада по 25 грудня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram