ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони з понеділка почне збори резервістів і військовозобов'язаних

Усі заходи зі зборів будуть завершені до початку новорічних свят.

Міноборони з понеділка почне збори резервістів і військовозобов'язаних
Фото: cow.org.ua

З понеділка, 3 грудня, в ЗСУ починається цикл масштабних заходів зі зборів з резервістами і військовозобов'язаними. Про це повідомляє в суботу прес-служба Міноборони.

"Зокрема будуть проведені збори, як в складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі заходи щодо зборів будуть завершені до початку новорічних свят", - відзначили в міністерстві.

"Водночас заходи мобілізації будуть проводитися тільки в разі відкритої агресії, але в такому випадку в Збройні Сили України будуть призиватися не тільки ті особи, які перебувають на зборах, а й всі резервісти та військовозобов'язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України", - наголошується в повідомленні.

Крім того, в областях, в яких введено воєнний стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов'язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб, при яких "буде проведено бойове злагодження бригад і батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей".

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявили, що мобілізації через військовий стан не буде, оскільки Україна має оперативний резерв першої та другої черги. Президент Петро Порошенко підписав закон про введення з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня воєнного стану в 10 областях у зв'язку з військовою агресією Росії в Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram