ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна заборонила в'їзд російським чоловікам віком від 16 до 60 років

Обмеження введено на час воєнного стану.

Україна заборонила в'їзд російським чоловікам віком від 16 до 60 років
Фото: oleg-leusenko.livejournal.com

Державна прикордонна служба України обмежила в'їзд у країну громадянам Росії віком від 16 до 60 років на час воєнного стану.

Про це повідомив голова ДПСУ Петро Цигикал на нараді про підвищення обороноздатності.

"Обмежено в'їзд іноземців - насамперед громадян Російської Федерації. Здійснюється недопуск громадян РФ у віці від 16 до 60 років, осіб чоловічої статі", - заявив він.

При цьому, зазначив Цигикал, росіян, які їдуть в Україну "з гуманітарною метою" (наприклад, на похорон і т.д.), пропускати будуть.

Президент Петро Порошенко, зі свого боку, доручив посилити вимоги до реєстрації громадян РФ у 10 областях, де введено воєнний стан.

"Україна ввела обмеження в'їзду громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60, щоб РФ не формувала в Україні загонів "приватних" армій, які насправді є представниками Збройних сил РФ. Щоб не дати росіянам здійснити в Україні ті операції, які вони планували ще у 2014 році", - написав Порошенко у своєму Twitter.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії проти України в Азовському морі (обстріл і захоплення трьох українських кораблів разом з екіпажами) з 28 листопада в 10 областях України введено воєнний стан терміном на 30 днів.

Україна також закрила в'їзд в анексований Крим для всіх громадян іноземних держав. Перетнути адмінкордон тепер можна тільки з українським паспортом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram