ГоловнаСуспільствоЖиття

У МВС розповіли про роботу правоохоронців під час воєнного стану

Особовий склад підрозділів МВС перевели в посилений режим несення служби.

У МВС розповіли про роботу правоохоронців під час воєнного стану
Фото: Макс Требухов

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про роботу органів системи правопорядку в умовах воєнного стану.

Для координації роботи правоохоронних органів та моніторингу ситуації створені оперативні штаби, повідомляє прес-служба МВС.

"Оперативні штаби будуть працювати в цілодобовому режимі та здійснюватимуть обмін інформацією і координацію з Генеральним штабом Збройних сил України, Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки України, головним управлінням розвідки Міністерства оборони, Управління державної охорони та Держспецзв'язку", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі МВС розповіли, що створений оперативний штаб очолив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян. Крім того, в цей штаб увійшли перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк, заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький, заступник командувача Національної гвардії Валерій Бондар, а також перший заступник голови Державної міграційної служби Наталя Науменко.

Під час дії воєнного стану МВС та підпорядковані йому структури здійснюватимуть свої безпосередні повноваження. Зокрема, структури будуть в межах своїх компетенції брати участь у запровадженні та здійсненні заходів правового режиму воєнного стану, згідно з вимогами чинного законодавства.

Зазначається, що особовий склад підрозділів МВС перевели в посилений режим несення служби.

Нагадаємо, 25 листопада Росія із застосуванням зброї захопила в нейтральних водах українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", на борту яких було 24 українці. Їх звинуватили в порушенні державного кордону.

Україна розцінила це як акт військової агресії та у відповідь ввела воєнний стан у 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram