ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінекології вимагатиме повернути заборону полювання на лося

Міністерство оскаржить рішення Окружного суду Києва.

Мінекології вимагатиме повернути заборону полювання на лося
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві екології та природних ресурсів продовжать боротися за збереження популяції лося в Україні. Про це сказав глава відомства Остап Семерак, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що Мінекології оскаржить судове рішення про дозвіл на полювання на лося, тому що рішення про заборону полювання на лося прийняли з дотриманням усіх норм законодавства.

"Я здивований агресивністю деяких громадян України, які через суди намагаються відвоювати собі право вбивати тварин, популяція яких істотно скоротилася і знаходяться під захистом в інших країнах", - заявив Семерак. Він висловив надію, що Мінекології "вдасться захистити цивілізоване, гуманне рішення у судах апеляційної інстанції".

Раніше повідомляли, що Окружний адміністративний суд Києва виключив лося європейського з Червоної книги України і дозволив полювання на нього.

Нагадаємо, в лютому 2017 року Україна на 25 років заборонила полювання на лосів. Зараз за різними підрахунками популяція лосів в Україні налічує від 2 до 6 тис. особин, тимчасом як у Білорусі й Польщі їх близько 30 тис. Перед тим, як розробити наказ, Мінприроди консультувалося з Інститутом зоології ім. І.І. Шмальгаузена Національної академії наук України.

У вересні до будівлі уряду прийшли сотні представників мисливських господарств і мисливців, які зажадали від Кабміну втрутитися у ситуацію і зняти заборону. Мінекології пішло на поступки мисливцям і дозволило відстріл 160 особин лося у 2017 році. У листопаді Нацкомісія з питань Червоної книги зажадала внести лося до Червоної книги, а в грудні Міністерство екології прийняло відповідний наказ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram