ГоловнаСуспільствоЖиття

Підстав створювати військові адміністрації немає, - Генштаб

У населення не вилучатимуть транспорт і не вводитимуть комендантську годину.

Підстав створювати військові адміністрації немає, - Генштаб
Фото: inforesist.org

Генеральний штаб Збройних сил України заявляє, що підстав для створення військово-цивільних адміністрацій у зв'язку з введенням воєнного стану немає. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко.

Військова адміністрація може бути створена тільки у разі, якщо цивільна адміністрація не дієздатна. "На сьогодні підстав, щоб вводити військові адміністрації, немає", - заявив генерал Тимошенко.

Також він підкреслив, що ведеться робота для підготовки відповідних документів у разі створення військових адміністрацій.

Тимошенко додав, що військові не мають наміру вилучати автотранспорт у населення і вводити комендантську годину на час воєнного стану.

"Якщо хтось у камуфляжі прийшов забирати вашу корову або машину, то звертайтеся в поліцію. Таких негідників треба карати", - заявив він.

Місцева влада також не отримувала розпорядження про носіння камуфляжного одягу.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон про введення з 14:00 26 листопада до 14:00 26 грудня воєнного стану у 10 областях у зв'язку з військовою агресією Росії у Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram