ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція відпустила затриманого учасника акції протесту біля "Океан Плази" (оновлено)

Організатори акції стверджують, що не перешкоджають роботі ТРЦ.

Фото: facebook/Volodymyr Nazarenko

Поліція підтвердила затримання одного з учасників акції протесту біля ТРЦ "Океан Плаза" в Києві. Про це повідомляє РБК-Україна.

"Акція біля торгового центру вже завершується. На місці працюють 30 правоохоронців. На акції було затримано одну особу, безпосередньо в приміщенні торгового центру. Цю людину затримано за злісну непокору правоохоронним органам", - повідомила прес-офіцер Голосіївського району.

У поліції додали, що під час акції ніхто не постраждав.

Представник ВГО "Сокіл" Володимир Назаренко на своїй сторінці в Фейсбуці написав, що учасники акції не захоплювали ТРЦ і не перешкоджали його роботі.

Фото: facebook/Volodymyr Nazarenko

"Націоналісти не створюють ніяких перешкод для діяльності українських магазинів, підприємств або установ, розташованих на території ТРЦ. Основною вимогою націоналістів є припинити фінансування тероризму і вбивства українських солдатів за рахунок коштів, які виводяться з України через вказаний торговий центр", - написав Назаренко.

"І ще раз, ми не блокуємо і не зупиняємо роботу українських магазинів, протизаконного нічого не відбувається", - написав Назаренко і додав, що "дезінформація про захоплення ТРЦ" виходить від адміністрації торгового центру.

Фото: facebook/Volodymyr Nazarenko

Оновлення. Поліція Києва склала адміністративний протокол щодо учасника акції біля ТРЦ "Океан Плаза" за підозрою у злісній непокорі правоохоронцям. Про це повідомила речник поліції Києва Оксана Блищик. За її словами, після складання протоколу його відпустили.

За даними ВО "Свобода", затриманий активіст - депутат Черкаської міської ради Іван Косенко. Його відпустили близько 15:00, хоча не давали зв'язатися з адвокатом.

Нагадаємо, в понеділок, 26 листопада, в ТРЦ кинули димову шашку, через що співробітників і відвідувачів евакуювали з будівлі. Вчора представники ВГО "Сокіл" провели акцію протесту, склавши шини біля входу в будівлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram