ГоловнаСуспільствоЖиття

Міноборони: РФ розсилає українцям "фейкові" СМС із закликом з'явитися до військової частини

Такі повідомлення отримали жителі Сумської області.

Міноборони: РФ розсилає українцям "фейкові" СМС із закликом з'явитися до військової частини
Фото: delfi.lt

Жителям Путивльського району Сумської області, який межує з державним кордоном України з Російською Федерацією, надходять "фейкові" СМС нібито від імені Міністерства оборони України із закликом прибути у найближчі військові частини.

Про це повідомляється на сайті Міноборони.

"Міністерство оборони України повідомляє, що не має жодного відношення до розсилки таких повідомлень, і ніколи Збройні сили України не вдавалися до таких заходів інформування громадян", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначають, що вже зафіксовано чимало прикладів "розсилки спам-повідомлень російсько-окупаційними військами і незаконними збройними формуваннями, яких підтримує Росія на території Донецької та Луганської областей".

"Цей інформаційний вплив на громадян України, які проживають у прикордонних з Росією територіях, є черговим проявом "гібридної" агресії Російської Федерації проти Української держави. Міноборони України просить співгромадян довіряти тільки офіційній інформації і повідомляти компетентні органи з метою належного адекватного реагування на інформаційну агресію", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підтримав введення воєнного стану без загальної мобілізації й обмеження конституційних прав і свобод громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram