ГоловнаСуспільствоЖиття

Чотирьох захоплених українських моряків поранено, один у важкому стані, - Геращенко

"До полонених були застосовані незаконні методи тиску".

Чотирьох захоплених українських моряків поранено, один у важкому стані, - Геращенко
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради і представник України у підгрупі ТКГ з гуманітарних питань Ірина Геращенко повідомила, що четверо з захоплених Росією українських моряків поранені, один з них - у важкому стані.

Про це вона написала у Фейсбуці.

Геращенко підкреслила, що під час спеціальних зборів за участю омбудсмена Людмили Денисової, представників Військово-морських сил, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Міністерства закордонних справ та неурядових організацій, що займаються правами людини, було прийнято рішення скоординувати зусилля з надання правової, психологічної, соціальної допомоги полоненим українським військовим морякам і їх сім'ям.

Офіційна російська влада через офіс омбудсмена не надала інформацію про стан захоплених моряків. Також не до всіх з них допускають адвокатів.

Геращенко вважає, що до полонених застосовували незаконні методи тиску.

"Ми бачимо підлість Кремля, який не надавав інформацію про стан здоров'я та стан хлопців... І, судячи з провокаційного відео, запущеного у мережу, де хлопців примушують щось читати з аркуша, до них застосовували незаконні методи тиску", - додала вона.

Нагадаємо, 25 листопада Росія заблокувала прохід Керченською протокою українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь", а також захопила ці судна з екіпажами.

Сьогодні суд Сімферополя почав їх заарештовувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram